De Techniek

MET HET UNIEKE VELDHEER FILTER
De Veldheer 6++

De schoonste houtkachel…

De schoonste houtkachels van Nederland. In het Achterhoekse Hummelo vind je de smederij van De Veldheer, hier worden houtkachels sinds jaar en dag voor binnen en buiten ontwikkeld en vervaardigd. De laatste ontwikkeling zijn Veldheren met een gepatenteerde rookgasfiltering welke de industrie bij de hand neemt en de weg wijst. Met een elegante, statige en subtiele houtkachel voor binnen en een alleskunner voor op het terras. Het hout stoken krijgt een nieuwe dimensie. De eerste houtkachels met een gepatenteerd ingebouwd rookgasfilter. Maakt korte metten met de laatste vervuilende deeltjes die de kachel willen verlaten.

Alle Veldheren zijn te herkennen aan hun stoere, robuuste design. Eenvoud vertaald naar een blikvanger in het interieur of exterieur. Geen toeters en bellen maar juist een strakke uitstraling en hoogwaardige afwerking. In de overzichtelijke collectie van De Veldheer vind je altijd een houtkachel die past. Alle Veldheren zijn zeer schoon, zuinig en voldoen ruim aan de strengste Europese milieunormen EN13240, Din+ en de nieuwste EcoDesign wetgeving die vanaf 2022 in gaat.


Tot in detail
over nagedacht

Het filter

De Veldheer 6++ en De Veldheer Outdoor++ zijn voorzien van een intern rookgasfilter. De Veldheer Eco++ Filter ® Dit unieke gepatenteerde systeem filtert als een katalysator de schadelijke rookgassen. Door deze geniaal ontworpen kachel in combinatie met de katalysator wordt een extreme emissiereductie bereikt. De katalysator zorgt voor een vlamloze naverbranding van roet, teer en andere verbindingen die sterk ruiken. Hierdoor blijft de schoorsteen langer schoon en wordt de geur van de houtrook geneutraliseerd. De schoonste kachels van Nederland in hun genre. Het filter is eenvoudig te reinigen. Het zit niet diep verstopt in de kachel en is gemakkelijk door iedereen uit te nemen en af te spoelen onder de kraan. Vervanging van het filter is niet nodig, het gaat een kachelleven mee. De toepassing van het filter in De Veldheer kachels komt voort uit een intensieve samenwerking met de ontwikkelaars van het ABCAT filter.

De Veldheer = goed stoken

De Veldheer staat voor goed stoken. Met mooi droog hout van Nederlandse bodem. Beuken en/of eiken, fruithout kan ook mits gekloofd. Deze houtsoorten zorgen voor een mooie verbranding. Buiten gedroogd, rond de 15% vochtigheid is ideaal. Bij het aansteken geen enorme blokken gebruiken, polsdik hout is ideaal. Last but not least is van groot belang hoe je het hout stookt!

Hanteer bij het aansteken van de houtkachel de Zwitserse methode. Niet bekend met deze ‘ omgekeerde methode’ ? Neem dan de paar minuten de tijd om dit filmpje te kijken. Dit zorgt voor een snelle ontbranding van het hout en opwarming van het rookkanaal wat de thermische trek versnelt. Er staat nu niets meer in de weg voor een lang en duurzaam gebruik en genieten van de comfortabele warmte van de houtkachel zonder tot last te zijn voor je omgeving.